MCM_Chieftain_Dark_Horse_440x120

_MG_8970 _MG_9092

Dags för 30:e upplagan av


Mälaren Runt MCM_MR_2015

Lördagen den 15 augusti 2015 kör MCM och SMC den 30:e upplagan av Mälaren Runt.

Här är hållpunkterna på årets runda:

1) Start kl 11.00
Pampashusets parkering i Solna. SMC och MCM på plats. Kom i tid.

2) Officiellt stopp.
Eskilstuna Motorsportarena, med MCM:s Hojmarknad. Centrum under MR-dagen är Motorbanan utanför Eskilstuna som öppnar redan 10.30. Här kommer de lokala föreningarna att bjuda på en hel del uppvisningar och events på de olika banorna som finns på området. Mat och dryck säljs. MCM:s Hojmarknad bjuder på utställare av allt från hela hojar till flakade hjälmar. Officiell återstart kl 15.00.

3) Struls party
En omistlig del i Mälaren Runt är Struls klassiska party på Motorgården i Enköping. Här ändras inte ett vinnande koncept utan den festsugne slår som vanligt ned tältpinnarna för en väl inarbetad hojfest med trevlig stämning och god underhållning. Håll till höger när du närmar dig Motorgården så hamnar du rätt in på årets kanske bästa hojfest.
  Mer info: www.strulmcc.se.
  Återstart för de som kör hela varvet är 17.00.

4) Målgång Stockholm
Officiellt mål för de som kör hela varvet är hos Motorcykelentusiasterna (MCE) i Jakobsberg. Skaffning och möjlighet till tältning. Här kan du varva ned både kropp och hoj och få något enklare till livs. Möjlighet till camping för långväga besökare finns. MCE håller öppet från fredag kl 12.00 till söndag kl 12.00. Boka gärna camping på bokning@mce.se.
  Mer info: www.mce.se

  

Du kan också kolla in den officiella Mälaren Runt-sidan på Facebook. Där hittar du bland annat 240 bilder från Mälaren Runt 2012. Gå in och gilla här!

Mälaren Runt startades 1986 av tidningen MCM. Sen 2010 arrangeras det i samarbete med SMC.

mcm_SMC

Är du intresserad av att boka plats på våra stora hojmarknad på Motorbanan i Gröndal så kontakta MCM:s annonsavdelning på tel: 08-34 04 08, mail: annons@mcm.se.
Tips om att åka i grupp

När drygt 15.000 motorcyklar är ute i trafiken en hel dag är det statistiskt sett en risk för tillbud. Mälaren Runt har inte alltid varit olycksfritt tidigare år, men 2012 skedde flera olyckor under dagen där motorcyklar var inblandade. Det är alltid oerhört tråkigt när en olycka sker. Detta är också ett av grundskälen till att den officiellt skyltade rutten leder trafiken till de större och säkrare vägarna, trots att det ibland finns roligare och krokigare alternativ som många kör efter eget beslut. Det faktum att vägarna är så hårt belastade denna dag ställe så klart extra krav på dig som förare. Omdöme och sunt förnuft gäller som alltid. Den vanligaste missen är sena och impulsiva manövrar så som spårbyte och inbromsningar utan att tänka på att det alltid finns massor av förare bakom dig varav inte någon är tankeläsare.

SMC har en del tips för dig som är ovan att åka i grupp. Kolla in här.

karta_malaren_runt02prenumrera

WW-Banner
 
Zodiak
 
122x122
 
Fuel pack
 
CustomnetCoopers_MCM_web
 
Bikeline
 
Swecomposite
 
Touring
 
Sveriges ledande
forum för Harley-Davidson & Custom
 
NCCR
 
Indian