_MG_8970 _MG_9092

Dags för 31:e upplagan av


Mälaren Runt MCM_MR_2016

Lördagen den 20 augusti 2016 körs den 31:e upplagan av Mälaren Runt.

Här är hållpunkterna på årets runda:

Även om Mälaren Runt kördes för 30:e gången förra året så är det i år 30 år sedan MCM bestämde sig för att rådda ihop några polare och köra runt Mälaren den allra första gången. Första rundan var nämligen i augusti 1986.

I år utlovas alla choppers och byggen favören att få starta allra först. Ta chansen att leda norra Europas största honkortege ut ur huvudstaden. Initiativet är arrangerande SMC:s Jesper Christensens, som givetvis lovar att själv komma på sin Harley långgaffel.

Som vanligt körs Mälaren Runt även i år den tredje lördagen i augusti. I år blir det därför den 20 augusti som starten går klockan 11.00 vid Pampashusets parkeringsplats i Solna. Officiellt stopp vid motorbanan Gröndal utanför Eskilstuna blir det som vanligt och sedan den klassiska festen hos Strul MCC för de som vill slå ner tältpinnarna över natten och parta till rock ’n’ roll.

Här är hållpunkterna på årets runda:

1) Start kl 11.00
Pampashusets parkering i Solna. Kom i tid.

2) Officiellt stopp.
Eskilstuna Motorsportarena, med Hojmarknad. Centrum under MR-dagen är Motorbanan utanför Eskilstuna som öppnar redan kl. 10.00. Här kommer de lokala föreningarna att bjuda på en hel del uppvisningar och events på de olika banorna som finns på området. Mat och dryck säljs. Hojmarknaden bjuder på utställare av allt från hela hojar till flakade hjälmar.

3) Struls party
En omistlig del i Mälaren Runt är Struls klassiska party på Motorgården i Enköping. Här ändras inte ett vinnande koncept utan den festsugne slår som vanligt ned tältpinnarna för en väl inarbetad hojfest med trevlig stämning och god underhållning. Håll till höger när du närmar dig Motorgården så hamnar du rätt in på årets kanske bästa hojfest.
  Mer info: www.strulmcc.se.
  De som kör hela varvet fortsätter att följa de gula skyltarna.

4) Målgång Stockholm
Officiellt mål för de som kör hela varvet är hos Motorcykelentusiasterna (MCE) i Jakobsberg. Skakning och möjlighet till tätning. Här kan du varva ned både kropp och hoj och få något enklare till livs. Möjlighet till camping för långväga besökare finns. MCE håller öppet från fredag kl 12.00 till söndag kl 12.00.
  Boka gärna camping på bokning@mce.se.
  Mer info: www.mce.se

För mer info om Mälaren Runt kontakta:
Petra Holmlund, SMC
Mail: Petra.Holmlund@svmc.se

  

Du kan också kolla in den officiella Mälaren Runt-sidan på Facebook. Där hittar du bland annat 240 bilder från Mälaren Runt 2012. Gå in och gilla här!Tips om att åka i grupp

När drygt 15.000 motorcyklar är ute i trafiken en hel dag är det statistiskt sett en risk för tillbud. Mälaren Runt har inte alltid varit olycksfritt tidigare år, men 2012 skedde flera olyckor under dagen där motorcyklar var inblandade. Det är alltid oerhört tråkigt när en olycka sker. Detta är också ett av grundskälen till att den officiellt skyltade rutten leder trafiken till de större och säkrare vägarna, trots att det ibland finns roligare och krokigare alternativ som många kör efter eget beslut. Det faktum att vägarna är så hårt belastade denna dag ställe så klart extra krav på dig som förare. Omdöme och sunt förnuft gäller som alltid. Den vanligaste missen är sena och impulsiva manövrar så som spårbyte och inbromsningar utan att tänka på att det alltid finns massor av förare bakom dig varav inte någon är tankeläsare.

SMC har en del tips för dig som är ovan att åka i grupp. Kolla in här.

karta_malaren_runt02prenumrera