Dags för

Mälaren Runt 2019 MCM_MR_2019

Nu är det åter dags för Nordens i särklass största hojrun – Mälaren Runt. Lördag den 17 augusti är det i år.

Kom i god tid till starten i Solna för att uppleva den häftiga känslan när alla hojarna samlas på parkeringen vid Pampashuset. Klockan 11.00 går startsignalen!

Efter starten rullar en lång ström med motorcyklister mot Eskilstuna via gamla vägen över Södertälje. De gula skyltarna visar den rekommenderade vägsträckningen. I det här evenemanget är själva resan en folkfest. Längs vägarna sitter åskådarna och spanar in alla häftiga hojar som rullar förbi.

Officiellt pausstopp blir det som vanligt på Motorbanan Gröndal utanför Eskilstuna. Där finns hojfirmor, uppvisningar, mat, dryck, m.m.

Hojmarknaden öppnar redan klockan 10.00. Här finns mat, dryck och samkväm. Marknaden stänger klockan 16.00.

Strul MCC i Enköping håller som vanligt den legendariska Mälaren Runt-festen. Där blir det musik, mat, dryck, camping och bra drag med skön stämning. Festbiljett kan köpas vid grinden eller utmed banan.

Officiell målgång är det hos MCE, Motorcykelentusiasterna, som har sin klubbkåk utanför Jakobsberg. Där samlas alla som valt att köra hela varvet. På plats arrangeras diverse trevligheter. Det finns mat, kalla och varma drycker till försäljning och underhållning med livemusik.Du kan också kolla in den officiella Mälaren Runt-sidan på Facebook. Där hittar du bland annat 240 bilder från Mälaren Runt 2012. Gå in och gilla här!Tips om att åka i grupp

När drygt 15.000 motorcyklar är ute i trafiken en hel dag är det statistiskt sett en risk för tillbud. Mälaren Runt har inte alltid varit olycksfritt tidigare år, men 2012 skedde flera olyckor under dagen där motorcyklar var inblandade. Det är alltid oerhört tråkigt när en olycka sker. Detta är också ett av grundskälen till att den officiellt skyltade rutten leder trafiken till de större och säkrare vägarna, trots att det ibland finns roligare och krokigare alternativ som många kör efter eget beslut. Det faktum att vägarna är så hårt belastade denna dag ställe så klart extra krav på dig som förare. Omdöme och sunt förnuft gäller som alltid. Den vanligaste missen är sena och impulsiva manövrar så som spårbyte och inbromsningar utan att tänka på att det alltid finns massor av förare bakom dig varav inte någon är tankeläsare.

SMC har en del tips för dig som är ovan att åka i grupp. Kolla in här.

karta_malaren_runt02prenumrera